Antwerpen Camerata

-GEANNULEERD-

 

Zondag 2 februari 

Protestantse kerk, Hulst - 15.00 uur

Kaarten via de website: €12,50

Kaarten aan de deur: €13,50

Antwerpen Camerata ontstond in 2015 en is daarmee een van de nieuwste kamerorkesten in België. Het orkest staat onder leiding van dirigent Dimitris Spouras. Hoewel de leden en het orkest jong zijn hebben ze toch al een goede reputatie opgebouwd en mochten zij werken met gerenommeerde solisten. Zo stonden begin 2016 namen als Eliane Rodrigues, Nadja Nevolovitsch, Wilfried Van den Brande en Hendrickje van Kerckhove op het affiche van Antwerpen Camerata.

Begin 2016 kreeg het orkest als wildcard van het conservatorium de mogelijkheid om te deel te nemen aan Klara in de Singel. Hier bracht het Antwerpen Camerata een programma met  klassieke concerto’s van Mozart. Daarnaast verkent het orkest graag het meer onbekende repertoire uit de klassieke muziek. Met werken van componisten zoals Grieg, Holst, Janáček en Dvořák nam het orkest een sprong in het romantische repertoire. Hiermee kon het orkest tevens een succesvol internationaal debuut maken als afsluiter van Hulst Cultureel seizoen 2016/2017, in Nederland.

Het Antwerpen Camerata is een eigentijds orkest maar heeft tegelijkertijd haar roots in de klassieke traditie. Het jeugdig elan en het muzikaal talent brengt het publiek in vervoering !

De flexibele opstelling van het orkest uit zich door optredens in diverse samenstellingen. De bijgaande foto getuigt van het concert in voltallige bezetting in 2017 in de Hulster basiliek. Maar dit keer presenteert het orkest zich in de kleinste samenstelling, namelijk als STRIJKWARTET. Ook nu legt men de lat heel hoog, getuige de repertoirekeuze met ondermeer het veeleisende strijkkwartet opus 13 nr. 2 van Mendelssohn en Der Tod und das Mädchen van Schubert.