MartinKoolhoven.jpg

Martin Koolhoven

Theater College

Donderdag 7 Oktober 

Den Dullaert, Hulst - 20.00 uur

Online: €15

Aan de deur: €16

Een avond vol filmhistorie in een boeiend en uniek theatercollege.

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Hij maakte onlangs zijn internationale debuut met ‘Brimstone’, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht en vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren won.

Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen, ‘klassiekers’, maakt Koolhoven het theaterpubliek deelgenoot van zijn liefde voor cinema; iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen.

 

Martin Koolhoven is filmkenner, filmliefhebber en filmmaker. Hij is één van de meest bekende regisseurs van Nederland. Hij maakte Het Schnitzelparadijs en boekte succes met Oorlogswinter en Brimstone. Nu komt het tweede seizoen van het programma De kijk van Koolhoven waarin hij zijn liefde en enthousiasme voor film deelt.

Martin Koolhoven is een van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP De Tijd ooit dat er celluloid door zijn aderen stroomt. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij onlangs zijn internationale debuut met Brimstone, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Gemeente Hulst en de Provincie Zeeland in het kader van het regioarrangement