Martin Oei


Zondag 24 november

Protestantse kerk, Hulst - 15.00 uur

Kaarten via de website: €12,50

Kaarten aan de deur: €13,50

Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zowel op moderne vleugels als op historische instrumenten optreedt. Hij is gefascineerd door fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard.
Oei won diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, Steinway & Sons). Oei gaf recitals bij het Grachtenfestival, Beethovenfest (Bonn) en bij het Internationaal Kamermuziekfestival van Janine Jansen.  Op zijn veertiende nam hij zijn eerste CD op en presenteerde die in het Concertgebouw bij het AVRO Radio 4 programma Spiegelzaal.
Vanaf 2012 gaf hij in binnen- en buitenland regelmatig concerten samen met de onlangs overleden meesterpianist Daniël Wayenberg (4-handig en op twee vleugels). Zo trad het duo op bij Podium Witteman en bij de opening van het Rijksmuseum. Voor een reeks concerten in het Dordrechts Museum en de Hermitage stelde Oei speciale programma’s samen, afgestemd op de tentoonstellingen.
 
Oei begon op zijn negende met piano spelen, een jaar later nam vakdocente Jelena Bazova van de Young Musicians Academy van Fontys Conservatorium hem onder haar hoede. Vanaf 2015 studeert Oei bij het Utrechts Conservatorium. Hij haalde in 2018 zijn Bachelor diploma cum laude.